Hvidvinsfondue med fisk og skaldyr
Fondue med fisk og valgfri skaldyr
60 min
4 pers.
Svær
Ingredienser
1 | Skalotteløg |
4 stilke | Frisk estragon |
1 flaske | Halvtør, god hvidvin |
3dl | Creme fraiche (18%) |
Salt og peper | |
400g | Fillet af laks, tun, havtaske, havkat og/eller multe |
200g | Skaldyr fx. Jomfruhummerhaler uden skal, rejer, kammuslinger og/eller blæksprutter |
2dl | Bouillon |
1 | Fed hvidløg |
2 stilke | Timian |
1 | Laurbærblad |
5 | Peperkorn |
Godt brød og en stor skål blandet salat |
Fremgangsmåde
- Hak skalotteløg og 2 stilke estragon fint, og kog det med ½ dl hvidvin i en kasserolle, til al vinen er fordampet.
- Lad løgene køle af, og balnd dem med creme fraiche og friskhakket estragon.
- Smag til med salt og peber.
- Skær fisken i tern, som ikke må være mindre end 3x3 cm. Anret dem på et fad.
- Pil jomfruhummer eller rejer. Tør blæksprutterne godt. Anret skaldyrene på et fad.
- Kog resten af hvidvinen, bouillon, hvidløg, timian, laurbær og peberkorn op i en fonduegryde.
- Sæt den kogende hvidvinsbouillon på bordet med blus under, og servér fisk, skaldyr, estragondressing, godt brød og en stor skål salat.