Havkat og skaldyr bagt i kokosmælk
Jomfruhummerhaler med havkat
60
4 pers.
Normal
Ingredienser
400g | Havkatfillet |
200g | Muslinger |
4 | Jomfruhummerhaler med skal |
1 | Løg |
4 | Tomater |
2 | Røde peperfrugter |
1 | Fed hvidløg |
1 dåse | Kokosmælk |
Saft af 3 limefrugter | |
Salt og peper | |
1 | Rød chilli |
1 | Grønt æble |
1 bundt | Korinader |
Saft fra 3 limefrugter | |
1 spsk | Olivenolie |
Salt og peper | |
Tilbehør: Jasminris |
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær havkatfileten i 8 stykker.
- Skyl muslingerne flere gange i koldt vand, og smid de muslinger ud, som ikke lukker sig, når man banker dem ned i bordet.
- Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
- Læg fisk, muslinger, jomfruhummerhaler og grøntsager mellem hinanden i et mellemstort ildfast fad.
- Varm kokosmælken op i en gryde, sluk for blusset, og tilsæt limesaft, hvidløg, salt og peber.
- Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 minutter.
Æblevinaigrette:
- Skær chili og æbler i bittesmå tern, skær forårsløgene i skiver, og hak koriander.
- Bland chili, æble, forårsløg og koriander med limesaft, olivenolie, salt og peber.
Servér fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.