Cassoulet af havkat og jomfruhummer
Havkat og jomfruhummer
60
4 pers.
Svær
Ingredienser
500g | Havkatfillet |
8 | Jomfruhummerhaler u. skal |
1 bundt | Grønne asparges |
1/2kg | Friske ærter i bælg |
200g | Små nye gulerødder |
4 | Nye løg |
1 spsk | Olivenolie |
2 | Fed hvidløg |
1 knsp | Safran |
1/2dl | Hvidvin |
1 | Hønsebouillonterning |
1dl | Piskefløde |
Fremgangsmåde
- Skær havkatfileten i 8 stykker i ens tykkelse.
- Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i 2-3 stykker på skrå.
- Bælg ærterne, og skær gulerødderne i 2-3 stykker på skrå.
- Skær det øverste stykke af løgtoppene, men behold lidt af det grønne, og skær løgene i kvarte.
- Varm olien op i en stor slip let-sauterpande, og steg fisk og jomfruhummerhaler.
- Flyt fisk og hummerhaler over på en tallerken, og svits asparges, gulerødder og løg på panden i 3 minutter.
- Læg fisk og hummerhaler ned mellem grøntsagerne, og tilsæt knust hvidløg, safran, hvidvin og bouillonterning, og kog i 3 minutter.
- Tilsæt fløde og ærter, og kog videre til saucen har en cremet konsistens.
Anret cassouleten på et fad, og servér med nye kartofler og godt brød.
Anden egnet fisk:
Havtaskekæber
Andet egnet skaldyr:
Rejer