Hel laks i ovn
Hel lakseside med citron og fløde.
45
4 pers.
Normal
Ingredienser
1 hel | Laks, ca. 1000g |
1 bundt | Dild |
1 | Usprøjtet citron |
3dl | Syrnet fløde (9%), ylette e.l. |
2 | Fennikel |
Salt og peper |
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen.
- Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag til med salt og peber.
- Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
- Læg laksen oven på fenniklen.
- Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
- Krydre laksen ovenpå og indeni med salt og peber.
- Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på laksen sammen med resten af dilden.
- Bag laksen i ovnen i 30-35 minutter.
Servér laksen med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og brød.
Anden egnet fisk:
1 ørred