Lyssej med svampe bagt i spidskål
Lyssej med lækre ingredienser
40 min
4 pers.
Normal
Ingredienser
400 g | Lyssejfilet u. skind og ben |
4 | Store spidskålsblade |
400 g | Blandede svampe f.eks østershatte, markchampignoner el. kejserhatte |
3 spsk | Olivenolie |
2 | Fed hvidløg |
250 g | Cherrytomater |
1 dl | Hvidvin |
250 g | Blomkål |
2 | Skalotteløg |
Salt og peber | |
Tilbehør: Nye kartofler og godt brød |
Fremgangsmåde
- Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 minutter.
- Køl kålbladene af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie.
- Krydre med salt og peber.
- Skær lyssejen i fire stykker.
- Smør en stor kop med lidt olie.
- Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
- Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade.
- Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 minutter ved 180 grader.
Tomatcoulis:
- Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne.
- Svits hurtigt hvidløgene i 1 spsk olie i en gryde, uden at de tager farve.
- Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin.
- Lad tomaterne koge i 10 minutter.
- Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.
Sprød blomkål:
- Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget.
- Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 minutter.
- Tilsæt skalotteløg, salt og peber.
Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.
Anden egnet fisk:
mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme, lange