Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Bagt torsk med cherrytomater og citron

30 min.
4 pers.
Let

Ingredienser

800 g. torsk
400 gr. cherrytomat
1 citron
1 rødløg
1 tsk. olivenolie
2 dl. vand
1 Grøntsags boullion
Evt. ris
Topping: krus persille / bredbladet persille / dild / parmasan

Fremgangsmåde

1. Start med at snitte rødløg i skiver, cherrytomat i og riv skallen af citronen
2. Herefter varmes en gryde godt op og tilsættes olivenolie
3. Start med at putte løg og cherrytomat i gryden, når løgene er blevet bløde, tilsættes vandet. Der tilsættes herefter grøntsags boullion, citronskallen samt salt & peber.
4. Herefter bringes saucen op og koge.
5. Herefter gøres torskefileten, fri for den midterste række ben og skæres i passende stykker.
6. Ligges i ildfast fad og krydres med salt & peber, hæld en smule olivenolie over fisken.
7. Herefter tages grøntsags saucen og portioneres ud på fisken.
8. Bages i ovnen ved 200 gr. i 10- 12 minutter
9. Så skal toppingen laves til retten.
10. Hak groft, de 2 slags persille samt dild. Brug en kartoffelskræller til at høvle parmasanen.
11. Anrettes i dyb tallerken.
12. Fisk og grøntsagssauce i bunden, herefter topping, og afslut med parmasan.
13. Serveres evt. sammen med hvide ris

Velbekomme!