Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Lange opskrift

Græsk inspireret kulmule opskrift

Græsk inspireret kulmule opskrift serveres med citronkartofler, tzatziki og godt rustik brød.

45 min
4 pers.
Normal

Ingredienser

500g Kulmulefillet u. skind og ben
4 Tomater
1 tsk Tørret oregano el. rosmarin
Olivenolie
Salt og peper
1kg Små nye kartofler
1 Citron
1 Fed hvidløg
1 Rød peperfrugt
1 Gul peperfrugt
50g Små sorte græske oliven
2 kviste Timian
1 spsk Olivenolie
Salt og peper
1 Agurk
1 Fed hvidløg
3 dl Græsk yoghurt
Salt og peper
Godt brød

Fremgangsmåde

Græske citronkartofler:

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
  • Pres saften ud af halvdelen af citronen, og skær den anden halvdel i tern.
  • Hak hvidløget, og skær peberrugterne i grove stykker.
  • Bland citronsaft, citrontern, hvidløg, peberfrugter, oliven, timian, olivenolie, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og lad det bage i 30 minutter.

Tzatziki:

  • Riv agurken groft, og pres saften let ud af den med hænderne.
  • Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.

Fisk:

  • Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
  • Skær kulmulen i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne.
  • Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
  • Bag fisk og tomater 8-10 minutter i ovnen sammen med kartoflerne.

Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.

Anden egnet fisk: 

brosme, torsk, kuller, sej, rødfisk, lange

Relaterede opskrifter