Græsk inspireret kulmule opskrift
Græsk inspireret kulmule opskrift serveres med citronkartofler, tzatziki og godt rustik brød.
45 min
4 pers.
Normal
Ingredienser
500g | Kulmulefillet u. skind og ben |
4 | Tomater |
1 tsk | Tørret oregano el. rosmarin |
Olivenolie | |
Salt og peper | |
1kg | Små nye kartofler |
1 | Citron |
1 | Fed hvidløg |
1 | Rød peperfrugt |
1 | Gul peperfrugt |
50g | Små sorte græske oliven |
2 kviste | Timian |
1 spsk | Olivenolie |
Salt og peper | |
1 | Agurk |
1 | Fed hvidløg |
3 dl | Græsk yoghurt |
Salt og peper | |
Godt brød |
Fremgangsmåde
Græske citronkartofler:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et stort ildfast fad.
- Pres saften ud af halvdelen af citronen, og skær den anden halvdel i tern.
- Hak hvidløget, og skær peberrugterne i grove stykker.
- Bland citronsaft, citrontern, hvidløg, peberfrugter, oliven, timian, olivenolie, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet, og lad det bage i 30 minutter.
Tzatziki:
- Riv agurken groft, og pres saften let ud af den med hænderne.
- Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Fisk:
- Skær tomaterne i skiver, og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie.
- Skær kulmulen i stykker på ca. 4x4 cm, og læg dem oven på tomaterne.
- Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og drys med tørret oregano eller rosmarin.
- Bag fisk og tomater 8-10 minutter i ovnen sammen med kartoflerne.
Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.
Anden egnet fisk:
brosme, torsk, kuller, sej, rødfisk, lange