Hellefisk opskrift
Fantastisk hellefisk opskrift
30 min
4 pers.
Normal
Ingredienser
4 stilke | Frisk timian |
100g | Sorte oliven |
100g | Semidried eller soltørrede tomater |
4dl | Pasteuriserede æggeblommer |
1dl | God hvidvin |
Salt og peber | |
500g | Hellefiskefillet |
150g | Sukkerærter |
4 kviste | Dild til pynt |
Tilbehør: Kogte aspargeskartofler og godt brød |
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
- Skær tomater i brede strimler.
- Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
- Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
- Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
- Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.
Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til.
Tip: I stedet for hellefisk kan du anvende rødtunge, skærising, ising, skrubbe, torsk, sej, kulmule, kuller eller lange.