Kogt Torskerogn
Nem og god opskrift
60 min
4 pers.
Let
Ingredienser
600 g | Frisk torskerogn |
Groft salt | |
Peberkorn | |
Eddike | |
evt. krydderurter (f.eks. laurbærblad el. frisk timian) | |
bagepapir til indpakning | |
Tilbehør: Kogte kartofler, Remouladesauce og citron i både |
Fremgangsmåde
- Start med at pakke torskerognsbukserne ind i bagepapir. Man kan godt koge bukserne direkte i vandet, men bagepapiret holder på formen og sikrer, at hinderne ikke sprækker under kogningen.
- Læg pakkerne med i en gryde, og dæk dem med vand. Pr. 1/2 liter vand tilsættes 1 tsk salt, 5 peberkorn, 1 spsk eddike og evt. lidt krydderurter.
- Kog vandet op, til det lige akkurat når kogepunktet – det må endelig ikke bulderkoge!
- Kogetiden afhænger af buksernes størrelse, og kan variere fra 20-50 minutter. Torskerognen er klar, når den er fast og ikke længere giver efter. Pas på, ikke at koge rognen for længe, så den bliver tør og kedelig.
- Lad den færdigkogte rogn afkøle let, og befri den derefter for hinder.
Servér f.eks. med kogte kartofler, hjemmerørt remouladesauce og citronbåde.