Krabbe med æblesalat
Nem tilberedning af de lækreste krabbeklør med æblesalat
45 min
4 pers.
Normal
Ingredienser
8 klør | Snekrabbe, taskekrabbe eller kongekrabbe |
2 | Æbler |
1 | Citron |
1/2 | Rødløg |
1/2 | Rød chilli |
2 stilke | Bredbladet persille |
2 stilke | Dild (Kan undlades) |
2 | Fed hvidløg |
Brøndkarse | |
Salt og friskkværnet peper | |
Brød | |
Smør |
Fremgangsmåde
- Det ene æble skæres i små tern og vendes med 2 spsk. citronsaft.
- Rødløg, chili og persille hakkes fint og tilsættes. Blandingen smages til med salt, peber og knust hvidløg. Sættes tildækket på køl til servering.
- Det andet æble skrælles, skæres i grove stykker og lægges i en gryde med 1/2 dl. vand samt 2 spsk. citronsaft. Lad det simre under låg ved svag varme til æblerne er møre - ca. 10 min. Væden hældes fra, og æblerne presses gennem en si til en fin puré.
- Puréen smages til med finthakket dild samt salt og peber. De optøede krabbeklør anrettes med tyndtskårne æbleskiver, puréen og de marinerede æbler samt brøndkarse.
- Serveres med lunt brød og smør.Tip: I stedet for krabbe kan du anvende jomfruhummer eller rejer.