Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Lyssej opskrift

Lyssej opskrift

Nem og smagfuld lyssej opskrift

5
4 pers.
Let

Ingredienser

600g Mørksejfillet
2 Tomater
½ Potte frisk basilikum
3 spsk Olivenolie
3 spsk Revet parmasan
1 Fed hvidløg
2dl Hvidvin
Frisk pasta
Salat

Fremgangsmåde

  • Skær fisken i portionsstykker, og læg stykkerne i et ildfast fad.
  • Tilsæt hvidvin og 2 dl vand, og krydre med salt og peber.  
  • Skær tomater i små tern, og hak basilikum fint.
  • Bland tomater, basilikum, olivenolie, friskrevet parmesan og presset hvidløg i en skål, og krydre med salt og peber.
  • Fordel toppingen på fisken.
  • Bag den ved 200 grader i 12-15 min.  

Servér med frisk pasta og grøn salat.

Tip: Fisken kan også grilles ved indirekte varme under låg i 12-15 min.

Anden egnet fisk: Torsk, lyssej eller lange.

Relaterede opskrifter