Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Ovnbagt havkat med rødvinssvampesauce

30 min.
4 pers.
Let

Ingredienser

25 g. smør
2 små knuste hvidløg
200 g. markchampignon i halve
250 g. østershatte
150 g. perleløg
¼ l. rødvinssauce
¼ tsk salt
Friskkværnet peber
800 g. havkat i portionsstykke

Fremgangsmåde

Svampesauce:
1. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner.
2. Svits hvidløg i ca. 15 sek. 2. Tilsæt svampene og svits i ca. 2 min.
3. Kom perleløgene i og svits yderligere i ca. 1 min.
4. Tilsæt RødvinsSauce, salt og peber, og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til.
5. Fordel saucen i et ovnfast fad (ca. 5 x 27 x 28 cm).

Ovnbagt havkat:
1. Rens og tør fisken.
2. Skær den i 8-10 lige store stykker og læg dem i det ovnfaste fad på saucen.
3. Drys fisken med salt og bag retten midt i ovnen.
4. Bages i ca 15 min ved 200 g.
5. Der kan evt. serveres frisk pasta til.

Relaterede opskrifter