Ovnbagt havkat med rødvinssvampesauce
30 min.
4 pers.
Let
Ingredienser
25 g. | smør |
2 små | knuste hvidløg |
200 g. | markchampignon i halve |
250 g. | østershatte |
150 g. | perleløg |
¼ l. | rødvinssauce |
¼ tsk | salt |
Friskkværnet peber | |
800 g. | havkat i portionsstykke |
Fremgangsmåde
Svampesauce:
1. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner.
2. Svits hvidløg i ca. 15 sek. 2. Tilsæt svampene og svits i ca. 2 min.
3. Kom perleløgene i og svits yderligere i ca. 1 min.
4. Tilsæt RødvinsSauce, salt og peber, og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til.
5. Fordel saucen i et ovnfast fad (ca. 5 x 27 x 28 cm).
Ovnbagt havkat:
1. Rens og tør fisken.
2. Skær den i 8-10 lige store stykker og læg dem i det ovnfaste fad på saucen.
3. Drys fisken med salt og bag retten midt i ovnen.
4. Bages i ca 15 min ved 200 g.
5. Der kan evt. serveres frisk pasta til.