Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Pandestegt laks med tapenade af krydderurter, smør og pinjekerner

30 min.
4 pers.
Let

Ingredienser

800 g. laksefilet med skind
1 økologisk citron
75 g. blødt smør
45 g. pinjekerner
½ bundt bredbladet persille
1 spidskål
25 g. smør
½ tsk. salt
½ tsk. peber
Evt. kartofler som tilbehør

Fremgangsmåde

1. Start en pande på medium varme
2. Riv citronen og pres saften ud (gem saften til spidskålen)
3. Hak pinjekerner og persille fint
4. Rør det bløde smør sammen med pinjekerner, persille og citronskal
5. Fordel det oven på laksen, og stegt laksen på panden i ca. 10-12 minutter
6. Skyl og snit spidskålen i skiver/strimler, og steg spidskål mør i smør på en pande, vend citronsaft og smag til med salt & peber
7. Serveres evt. med små kogte kartofler

God fornøjelse og velbekomme!

Relaterede opskrifter