Pandestegt laks med tapenade af krydderurter, smør og pinjekerner
30 min.
4 pers.
Let
Ingredienser
800 g. | laksefilet med skind |
1 | økologisk citron |
75 g. | blødt smør |
45 g. | pinjekerner |
½ bundt | bredbladet persille |
1 | spidskål |
25 g. | smør |
½ tsk. | salt |
½ tsk. | peber |
Evt. kartofler som tilbehør |
Fremgangsmåde
1. Start en pande på medium varme
2. Riv citronen og pres saften ud (gem saften til spidskålen)
3. Hak pinjekerner og persille fint
4. Rør det bløde smør sammen med pinjekerner, persille og citronskal
5. Fordel det oven på laksen, og stegt laksen på panden i ca. 10-12 minutter
6. Skyl og snit spidskålen i skiver/strimler, og steg spidskål mør i smør på en pande, vend citronsaft og smag til med salt & peber
7. Serveres evt. med små kogte kartofler
God fornøjelse og velbekomme!