Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

forretter med roget laks

Pastasalat med laks

Røget lakse og pasta salat

5
4 pers.
Normal

Ingredienser

200g Røget laks i skiver
1 bundt Asparges
400g Kogt pasta (F.eks. penne, skruer el. sløjfer)
1 Stor avocado
2dl Ylette, letmælksyoghurt e.l.
1/2 Citronsaft
1 bundt Purløg
Salt og peper
Godt brød

Fremgangsmåde

  • Knæk enden af aspargesene, og skær dem derefter i stykker på 3 cm.
  • Kog pastaen i rigeligt kogende vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken. Kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
  • Hæld pasta og asparges op i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.
  • Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske.
  • Blend avocadokødet med ylette og citronsaft.
  • Skær laksen i strimler, og vend pasta, asparges, laks og avocadodressing grundigt sammen i en stor skål.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, så dressingen ligger cremet og lækker om pastaen.

Drys hakket purløg over pastasalaten, og servér med godt brød.

Anden egnet fisk:
Røget ørred

Relaterede opskrifter