Pastasalat med laks
Røget lakse og pasta salat
5
4 pers.
Normal
Ingredienser
200g | Røget laks i skiver |
1 bundt | Asparges |
400g | Kogt pasta (F.eks. penne, skruer el. sløjfer) |
1 | Stor avocado |
2dl | Ylette, letmælksyoghurt e.l. |
1/2 | Citronsaft |
1 bundt | Purløg |
Salt og peper | |
Godt brød |
Fremgangsmåde
- Knæk enden af aspargesene, og skær dem derefter i stykker på 3 cm.
- Kog pastaen i rigeligt kogende vand med salt i det antal minutter, som er angivet på pakken. Kog aspargesene med de sidste 3 minutter.
- Hæld pasta og asparges op i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af i sigten.
- Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud med en ske.
- Blend avocadokødet med ylette og citronsaft.
- Skær laksen i strimler, og vend pasta, asparges, laks og avocadodressing grundigt sammen i en stor skål.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, så dressingen ligger cremet og lækker om pastaen.
Drys hakket purløg over pastasalaten, og servér med godt brød.
Anden egnet fisk:
Røget ørred