Opskrifter

Mere fisk på de danske borde

Røget makrel med røræg og frisk purløg

Røget makrel med røræg og frisk purløg

Makrel med røræg og purløg

30
4 pers.
Normal

Ingredienser

1 Stor røget makrel
4 Æg
1/2 dl Mælk
Olie
Salat
Purløg
Tomater
Nye kartofler

Fremgangsmåde

Røræg:

  • Pisk de hele æg med mælk.
  • Varm lidt olie op på en pande.
  • Hæld massen på panden, og varm den op under omrøring, til den stivner.
  • Smag til med salt og peber.

Fisk:

  • Skær hoved og hale af makrellen.
  • Skær bugen op, og løsn forsigtigt kødet med kniven.
  • Fjern benene.

Servér stykker af makrel med salat, tomater, nye kartofler, lun røræg og friskklippet purløg.

Anden egnet fisk: Røget sild, røget laks eller røget ørred.

Tip: Pak evt. de rensede fileter ind i makrelskindet og varm dem kort i ovnen (5-10 min.). I stedet for en hel makrel, kan du købe 2-4 fileter med skind uden ben.

Relaterede opskrifter