Røget makrel med røræg og frisk purløg
Makrel med røræg og purløg
30
4 pers.
Normal
Ingredienser
1 | Stor røget makrel |
4 | Æg |
1/2 dl | Mælk |
Olie | |
Salat | |
Purløg | |
Tomater | |
Nye kartofler |
Fremgangsmåde
Røræg:
- Pisk de hele æg med mælk.
- Varm lidt olie op på en pande.
- Hæld massen på panden, og varm den op under omrøring, til den stivner.
- Smag til med salt og peber.
Fisk:
- Skær hoved og hale af makrellen.
- Skær bugen op, og løsn forsigtigt kødet med kniven.
- Fjern benene.
Servér stykker af makrel med salat, tomater, nye kartofler, lun røræg og friskklippet purløg.
Anden egnet fisk: Røget sild, røget laks eller røget ørred.
Tip: Pak evt. de rensede fileter ind i makrelskindet og varm dem kort i ovnen (5-10 min.). I stedet for en hel makrel, kan du købe 2-4 fileter med skind uden ben.