Torskerogn
Let og lækkert måltid med kogt torskerogn
Ingredienser
600 g | Frisk torskerogn |
Groft salt | |
Peberkorn | |
1 spsk | Eddike |
Evt. Krydderurter (f.eks. laurbærblad el. frisk timian) | |
Bagepapir til indpakning inden kogning | |
4-5 | Hvidløg |
1 | Citron |
4 skiver | Rugbrød |
Remoulade - Gerne hjemmelavet | |
Pynt med tomat, dild og agurk |
Fremgangsmåde
Kogning af torskerogn
Start med at pakke torskerognsbukserne ind i bagepapir. Man kan godt koge bukserne direkte i vandet, men bagepapiret holder på formen og sikrer, at hinderne ikke sprækker under kogningen.
Læg pakkerne med i en gryde, og dæk dem med vand. Pr. 1/2 liter vand tilsættes 1 tsk salt, 5 peberkorn, 1 spsk eddike og evt. lidt krydderurter.
Kog vandet op, til det lige akkurat når kogepunktet – det må endelig ikke bulderkoge!
Kogetiden afhænger af buksernes størrelse, og kan variere fra 20-50 minutter. Torskerognen er klar, når den er fast og ikke længere giver efter. Pas på, ikke at koge rognen for længe, så den bliver tør og kedelig.
Lad den færdigkogte rogn afkøle let, og befri den derefter for hinder
Anretning
Skær den kogte torskerogn i 2 cm brede skiver.
Steg skiverne på en meget varm grilpande ca. 3-4 minutter på hver side
Anret på et stykke ristet brød